Το ιστορικό μας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΠΡΟΤΑΣΗ"

  • 1988: Συγκροτείται, μετά από πρόταση του Βασίλη Πασσά –προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 13ου Γυμνασίου, η Επιτροπή κατά των ναρκωτικών της σχολική κοινότητας Αγυιάς με σκοπό την εφαρμογή προγράμματος Αγωγής Υγείας για την πρόληψη των ναρκωτικών, σε 3 σχολεία της περιοχής. Στην Επιτροπή συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων σχολείων. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.

  • 1991: Η επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος, οδηγεί στην ίδρυση της ΠΡΟΤΑΣΗΣ, στις 6/3/91

  • 1992: Ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας  παραχωρεί χώρους στο κτίριο επί των οδών Αγ.Γεωργίου και Παντανάσσης για να καλυφθούν οι αυξημμένες δραστηριότητες του νέου  εθελοντικού φορέα.

  • 1993: Γεννιέται η ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απσχόλησης, μέσα από την αναζήτηση μία ομάδας εφήβων ενός χώρου ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης. Η ΠΡΟΤΑΣΗ μετακομίζει στο κτίριο όπου βρίσκεται και σήμερα, στην οδό Σαρναταπόρου 20. 

  • Σήμερα: Η ΠΡΟΤΑΣΗ αποτελεί μία κίνηση ενεργών εθελοντών  πολιτών  για έναν άλλο τρόπο ζωής, που αντιστρατέυεται την κουλτούρα χρήσης και υπερκατανάλωσης και συμβάλλει στη λειτουργία συστημάτων που προάγουν τις σχέσεις και την ποιότητα ζωής. Τα  στελέχη και τα μέλη των ομάδων εμπνέονται, σχεδιάζουν και εφαρμόζουν προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες νέων, γονιών, εκπαιδευτικών και άλλων κοινωνικών ομάδων.

join

Εξώφυλλο περιοδικού

contact

calendar