Πολιτική απορρήτου

Πολιτική απορρήτου

Πολιτική απορρήτου για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Τελευταία τροποποίηση: 7η Ιουνίου 2024

 

Η «ΠΡΟΤΑΣΗ - Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής» συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα και συνεπώς θεωρεί υποχρέωσή της να σέβεται και να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του protasi.org.gr.

Στο κείμενο που ακολουθεί, εξηγούμε τους τρόπους με τους οποίους η «ΠΡΟΤΑΣΗ - Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής» συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και τα δικαιώματά σας πάνω σε αυτά ως υποκείμενο των δεδομένων, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τον Γενικό κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR).

 

1. Προσωπικά δεδομένα

Προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία από την οποία μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας. Για παράδειγμα το ονοματεπώνυμό σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email), η διεύθυνση κατοικίας σας, το Α.Φ.Μ., κ.ά.

 

2. Ποιοι είμαστε

Η «ΠΡΟΤΑΣΗ - Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής» είναι Πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ν.Π.Ι.Δ. Αριθ. Απόφασης Ειδικής Πιστοποίησης Δ14/31124-ΦΕΚ Β2113 και δραστηριοποιείται από το 1988 στην Πάτρα με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων και την διατύπωση προτάσεων και δράσεων που στοχεύουν στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» στεγάζεται σε ιδιόκτητο διώροφο κτήριο επί της οδού Σαρανταπόρου 20, στην Πάτρα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον/την Υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στη σελίδα "Επικοινωνία" ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση protasi@protasi.org.gr

 

3. Τί προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε και από που τα συλλέγουμε.

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα μέσω της ιστοσελίδας μας protasi.org.gr και πάντα με τη συγκατάθεσή σας. Δεν συλλέγουμε ποτέ προσωπικά δεδομένα από τρίτους.

Α. Πληροφορίες από την φόρμα επικοινωνίας.
Οι πληροφορίες που εισάγετε οικειοθελώς κατά την αποστολή μηνύματος μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να απαντήσουμε στα μηνύματά σας.

Β. Πληροφορίες από την φόρμα εγγραφής στο Ενημερωτικό δελτίο (Newsletter).
Από τη φόρμα εγγραφής στο Ενημερωτικό δελτίο (ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ) συλλέγουμε το ονοματεπώνυμό σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση πρέπει να είναι έγκυρη ώστε να μπορούμε να σας αποστέλλουμε το ενημερωτικό δελτίο.

Γ. Πληροφορίες από τη φόρμα αίτησης εγγραφής αρωγού μέλους.
Από τη φόρμα αίτησης εγγραφής αρωγού μέλους συλλέγουμε το ονοματεπώνυμό σας, την διεύθυνση κατοικίας σας, τα τηλέφωνα με τα οποία μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Δ. Διεύθυνση IP.
Η IP διεύθυνση του υπολογιστή ή του κινητού σας συλλέγεται αυτόματα όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας από τον διακομιστή υπολογιστή που φιλοξενείται η ιστοσελίδα μας καθώς και από το λογισμικό ασφαλείας μας. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συστημάτων που φιλοξενούν την ιστοσελίδα μας και την προστασία τους σε ενδεχόμενη κακόβουλη χρήση της. Πάντως από την ip διεύθυνση δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας παρά μόνο κατόπιν δικαστικής εντολής.

Προσωπικά δεδομένα ανηλίκων.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, για να κάνετε χρήση της ιστοσελίδας μας και ειδικά για να παρέχετε προσωπικά σας δεδομένα προς επεξεργασία, θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τα 15 έτη. Στην περίπτωση που είστε κάτω των 15 ετών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες σας ή μετά από τη δική τους συγκατάθεση.

 

4. Για το αν είστε νομικά υποχρεωμένοι να μας παράσχετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το να μας παρέχετε την email διεύθυνσή σας είναι απαραίτητο προκειμένου να έχουμε μια επικοινωνία μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή για να μπορούμε να σας αποστείλουμε το ενημερωτικό μας δελτίο στην περίπτωση της εγγραφής σε αυτό. Σε αυτές τις δύο φόρμες είναι επίσης αποδεκτό και ψευδώνυμο αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να δώσετε το πραγματικό σας όνομα.

Αντίθετα για την φόρμα εγγραφής αρωγού μέλους θα πρέπει να μας δώσετε τα πραγματικά σας στοιχεία προκειμένου να εγγραφείτε στο μητρώο αρωγών μελών και για να εκδώσουμε απόδειξη για τη συνδρομή σας.

 

5. Λόγοι για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και νομική βάση της επεξεργασίας.

Όπως προαναφέρθηκε, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με τον Ευρωπαικό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την Ελληνική νομοθεσία για τους εξής λόγους:

Α. Από συμβατική υποχρέωση.

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα για την καταχώρησή σας στο μητρώο μελών, αν έχετε κάνει αίτηση εγγραφής μέλους. Επίσης εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας να σας στέλνουμε το ενημερωτικό δελτίο με τα νέα της Πρότασης ΤΑ ΝΕΑ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ και τέλος αν χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας, ώστε να αποκριθούμε στο μήνυμά σας.

Β. Από έννομο συμφέρον.

Σε περίπτωση κατάχρησης ή προσπάθειας επιδείνωσης, διακοπής ή άλλης παρέμβασης στις υπηρεσίες μας, ενδέχεται να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα για να εντοπίσουμε τον δράστη και να επιδιώξουμε την αποκατάστασή τους. Τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να είναι ενδεικτικά (αλλά όχι περιοριστικά) η επικοινωνία με τον ύποπτο ή η δικαστική επίλυση του θέματος.

Γ. Επειδή μας δώσατε την συγκατάθεσή σας.

Εάν μας έχετε δώσει ρητά τη συγκατάθεσή σας, η επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών βασίζεται νομικά στη ρητή συγκατάθεσή σας. Έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, οποιαδήποτε επεξεργασία έλαβε χώρα πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας, δεν επηρεάζεται.

 

6. Αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων.

Αποδέκτης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών είναι η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ», ενώ τα στοιχεία αυτά διαβιβάζονται και αποθηκεύονται σε εξυπηρετητές (servers) συνεργαζόμενων εταιρειών, οι οποίες γραπτώς δεσμεύονται για την ασφάλεια, εχεμύθεια και μη περαιτέρω διαβίβασή τους.

 

7. Για πόσο διάστημα κρατάμε αρχείο των προσωπικών δεδομένων.

Κρατάμε στο αρχείο μας τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα ορίζει η ελληνική φορολογική νομοθεσία όσον αφορά τις αποδείξεις, για όσο διάστημα παραμένετε εγγεγραμμένοι στο ενημερωτικό δελτίο και για όσο διάστημα υπάρχει μια ανοιχτή και σε εξέλιξη επικοινωνία μέσω email.

 

8. Τα δικαιώματά σας στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Μπορείτε να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που διατηρούμε.

Α. Να ζητήσετε να μάθετε ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε και σας αφορούν και να επιβεβαιώσετε ότι γίνεται νόμιμη χρήση τους.

Β. Να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών σας πληροφοριών αν έχουν μεταβληθεί και δεν είναι πια ακριβή.

Γ. Να ζητήσετε τη διαγραφή κάθε προσωπικού σας δεδομένου.

Δ. Να υποβάλετε ένσταση αν θεωρείτε ότι δεν θα έπρεπε να διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα.

Ε. Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας αν αμφισβητείτε την ακρίβειά τους, ή αν θεωρείτε την επεξεργασία τους παράνομη, ή αν κρίνετε ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον τα δεδομένα αλλά δεν επιθυμείτε την διαγραφή τους, ή αν έχετε εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων έως ότου απαντηθεί το αίτημά σας από την Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ».

ΣΤ. Να ζητήσετε αντίγραφο των δεδομένων σας σε μορφοποίηση διαδεδομένη και αναγνώσιμη από υπολογιστή για να τη στείλετε σε κάποιον άλλο οργανισμό ή να ζητήσετε να το στείλουμε εμείς στον οργανισμό που επιθυμείτε.

Ζ. Να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συναίνεση που μας δώσατε να διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματα παρακαλείστε να χρησιμοποιείτε την φόρμα επικοινωνίας όπως αναφέρθηκε παραπάνω και θα σας απαντήσουμε εντός 30 εργάσιμων ημερών, σύμφωνα με τον νόμο. Αν σε περίπτωση δεν έχετε λάβει καμία ανταπόκριση στο αίτημά σας εντός 2 εβδομάδων, παρακαλείστε να ξαναεπικοινωνήσετε το αίτημά σας.

 

9. Τροποποίηση του παρόντος.

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί το παρόν έγγραφο οποτεδήποτε αναγράφοντας την τελευταία ημερομηνία τροποποίησης στην κορυφή της σελίδας, οι δε επισκέπτες παρακαλούνται να ελέγχουν ανά διαστήματα για ενδεχόμενες αλλαγές.

join

Εξώφυλλο περιοδικού

contact

calendar