ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

 

 ΟΜΑΔΑ  ΝΕΩΝ  ΜΕΛΩΝ

Είναι η ομάδα που λειτουργεί στις αρχές κάθε χρόνου,  από συμπολίτες μας που εκδηλώνουν διάθεση συμμετοχής στην Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» και ενδιαφέρονται  να γίνουν μέλη  της.

Οι  ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν με το γραφείο ,  ενημερώνονται  για την ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ παρακολουθούν το σεμινάριο Νέων Μελών, που υλοποιείται κάθε χρόνο, το φθινόπωρο, από την «ΠΡΟΤΑΣΗ» και απευθύνεται σε ενήλικες πολίτες που κατοικούν στην Πάτρα ή ευρύτερα στο Ν. Αχαΐας.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 20  ώρες και υλοποιείται  στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του φορέα.

Σχετικά με την ομάδα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του σεμιναρίου είναι  να εισαγάγει τα νέα μέλη βιωματικά στη λειτουργία μιας ομάδας έργου της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Ξεκινάει  με την διαμόρφωση του συμβολαίου λειτουργίας της ομάδας και καθορίζει  τον τρόπο λειτουργίας της με βάση τις αρχές και το πλαίσιο που διέπουν όλες τις ομάδες της «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Στη συνέχεια, μέσα από θεωρητική εκπαίδευση και βιωματικές διεργασίες,  τα μέλη της ομάδας  έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία και το έργο της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», αποκτώντας νέες γνώσεις ή εμβαθύνοντας σε ήδη υπάρχουσες, όπως: Αίτια εξάρτησης, Πρόληψη και φιλοσοφία Πρόληψης της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», Εθελοντισμός και Ενεργός Πολίτης,  Σχεδιασμός Έργου, Επιλογές και Αλλαγές.

Μέσα από την αλληλεπίδραση της ομάδας, τα μέλη μοιράζονται γνώσεις και δεξιότητες, αλληλεπιδρούν  μεταξύ τους, επικοινωνούν και νιώθουν  αποδεκτά μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και εκτίμησης.  Από συνάντηση σε συνάντηση κατανοούν πως η ομάδα ανάγεται σε βασικό εργαλείο , ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης.

Ο κύκλος ολοκληρώνεται με την αξιολόγηση του σεμιναρίου και την τελική απόφαση των μελών για δραστηριοποίηση ως εθελοντές σε μία από τις βασικές ομάδες στην Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ», ανανεώνοντας και ενδυναμώνοντας, παράλληλα, τις ομάδες του Φορέα.

Σας προσκαλούμε από τώρα. Όσοι θέλετε να δραστηριοποιηθείτε μέσα από τις ομάδες της Κίνησης  «ΠΡΟΤΑΣΗ», μπορείτε να δηλώσετε από τώρα συμμετοχή στο σεμινάριο νέων μελών που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Μπορείτε να ενημερωθείτε περισσότερο από τα στελέχη της κίνησης κλείνοντας ραντεβού στο τηλέφωνο 2610-451790.

Γιατί η πρόληψη έχει αποτελέσματα όταν γίνεται υπόθεση όλων και περισσοτέρων πολιτών.

0
0
0
s2sdefault

join

newsletter

contact

calendar

 

15

© 2015 Protasi. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search