ΟΜΑΔΑ ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ

Η ΟΜΑΔΑ ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ

Η ομάδα των εμψυχωτών αποτελείται από έμπειρους εθελοντές της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», οι οποίοι έχουν θεωρητική και πρακτική εξειδίκευση στη δουλειά με παιδιά και νέους. Όλοι οι εμψυχωτές εργάζονται σε εθελοντική βάση με πολύ υψηλή δέσμευση. Η ομάδα των εμψυχωτών συντονίζεται και διευκολύνεται από έμπειρα στελέχη του φορέα. Η ομάδα συζητά και επιλύει παιδαγωγικά ζητήματα μέσα από την αλληλοενίσχυση και ανατροφοδότηση και συντονίζει τις δραστηριότητες όλων των ομάδων και εργαστηρίων των παιδιών.

Η εκπαίδευση των εμψυχωτών ενισχύεται διαρκώς από την «ΠΡΟΤΑΣΗ» σε σύντομες ή μακροχρόνιες εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω σε σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις.

Η ομάδα σχεδιάζει τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσει στη χρονιά, αξιοποιώντας το θεατρικό παιχνίδι, τις κατασκευές, το κουκλοθέατρο, το χορό, τη μουσική κ.λπ., μοιράζει τους ρόλους, υλοποιεί τις δραστηριότητες και αξιολογεί τα αποτελέσματα. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με βιωματικές διαδικασίες, όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά.

Όλες οι δραστηριότητες βασίζονται σε ένα αναλυτικό πρόγραμμα, με ενδιάμεσους στόχους:

- την πρωτογενή πρόληψη των εξαρτήσεων.

- την προστασία του περιβάλλοντος (Αειφόρος Ανάπτυξη).

- τη σχολική ειρήνη (ανοχή & αποδοχή της διαφορετικότητας).

- την προσωπική ανάπτυξη (προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες).

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ

Το έργο της ομάδας εθελοντών ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ είναι η πραγματοποίηση εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά ηλικίας 4 - 6 ετών μαζί με τους γονείς τους.  Η θεματολογία των εργαστηριών αφορά σε θέματα, όπως αυτογνωσία - αυτοεκτίμηση, σχέσεις, συνεργασία, διαφορετικότητα, τρόποι επικοινωνίας, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, τα οποία συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων των παιδιών.

Μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, επιδιώκεται όσον αφορά στην πρόληψη να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να σμιλέψουν στάσεις και συμπεριφορές, να διαμορφώσουν θετικά στοιχεία στον χαρακτήρα τους, να μάθουν να εκφράζονται, να λειτουργούν σε ομάδες, και έτσι να μπορούν να υιοθετήσουν γνώση, η οποία θα αποτελεί εφόδιο στην εξέλιξή τους για την «αντιμετώπιση» προκλήσεων και επιλογών.

Είναι σημαντικό ότι όλο αυτό δεν μένει στο ΚΔΑ αλλά σε κάθε θεματική εντάσσουμε και τους γονείς των παιδιών στην διαδικασία της πρόληψης με κοινά μηνύματα και στάσεις. Στα εργαστήρια θα δίνονται τα ερεθίσματα και οι γονείς στη συνέχεια θα είναι αυτοί που θα καλλιεργούν στην καθημερινότητα τις στάσεις των παιδιών.

Παράλληλα, μέσα από την παρουσία του παιδιού στον χώρο της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» που είναι ένας φορέας εθελοντών, το παιδί θα εξοικειωθεί με έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η προσφορά, η ομάδα, η έκφραση, η δημιουργικότητα, αυξάνει την πιθανότητα αυτό το παιδί να εξελιχθεί σε ενεργό πολίτη.

 gia e prosopo

 

0
0
0
s2sdefault

join

newsletter

contact

calendar

 

15

© 2015 Protasi. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search