ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΔΟΣΣΣ

ΔΙ.Ο.Δ.Ο.Σ.Σ.Σ.

Η ΔΙ.Ο.Δ.Ο.Σ.Σ.Σ. είναι μια από τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ». Δημιουργήθηκε  το 2012 και ξεκίνησε το  «ταξίδι» με έργο την Κοινωνική Δικτύωση, εμπνεόμενοι από τη φιλοσοφία της και εκπαιδευόμενοι από τους Ιδρυτές της!

Η φιλοσοφία και οι αρχές  εφαρμόζονται πρώτα και κύρια μέσα στην ομάδα.

Το κάθε μέλος ανακαλύπτει και αναπτύσσει τον εαυτό του, συνδέεται, περνάει από το ΕΓΩ  στο ΕΜΕΙΣ.

• Με αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη,  ισοτιμία,  ανοιχτότητα και ειλικρίνεια 

• Αποδεχόμενοι ο ένας τη  διαφορετικότητα του άλλου

• Με ουσιαστική επικοινωνία, συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη

• Με πίστη και συνέπεια τόσο στην ομάδα όσο και στο όραμα της ποιότητας ζωής και της πρόληψης που προάγει  ο φορέας

•Με αισιοδοξία

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Ο άλλος τρόπος ζωής που προτείνει η «ΠΡΟΤΑΣΗ», είναι  o αντίποδας στο σύγχρονο  τρόπο της παθητικής  κατανάλωσης και των υλικών αγαθών, της αποξένωσης και της  απομόνωσης. Ένας τρόπος που   αντικατέστησε σταθερές πανανθρώπινες αξίες με τη θεοποίηση του χρήματος και του ΕΓΩ, με την αδιαφορία στο συλλογικό. Ένας δρόμος που οδηγεί στην εξάρτηση από τα πάντα, δημιουργώντας ανθρώπους δέσμιους αντί για πολίτες ενεργούς και ελεύθερους Η πορεία από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ, ενεργώντας εθελοντικά  με κινητήρια δύναμη την ομάδα (το Δίκτυο) στην οποία το κάθε άτομο συμμετέχει, αλληλεπιδρά, δημιουργεί είναι η πρόταση της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Έτσι  ομάδα ξεκίνησε  το ταξίδι  για  να συναντήσει κι άλλους ευαίσθητους κρίκους της αλυσίδας του άλλου τρόπου ζωής, να μοιραστεί σκέψεις και προβληματισμούς, να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες, να ανοιχτεί στο διπλανό με σεβασμό και εμπιστοσύνη, να ενώσει  δυνάμεις, να συνεργαστεί.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η ομάδα εθελοντών ΔΙ.Ο.Δ.Ο.ΣΣ.Σ. της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ, υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα πρόληψης «Κοινωνική Δικτύωση – Ξαναχτίζουμε τη σύγχρονη γειτονιά μας ». Μια δύσκολη, απαιτητική αλλά και μαγική πορεία στη διάρκεια της οποίας η ομάδα συνέβαλε στο:

√ να γίνει κατανοητή η δυναμική της αλληλεπίδρασης των κατοίκων και τα οφέλη που απορρέουν από μια τέτοια συλλογική προσπάθεια

√ να αναληφθεί  προσωπική  ευθύνη του κάθε ατόμου για