ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έχεις παιδί 7-16 ετών και θέλεις το παιδί σου να καλλιεργήσει τις προσωπικές και κοινωνικές του δεξιότητες μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για την ηλικία του μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της ομάδας των  συνομηλίκων του?

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» από το 1993 λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑ). Ο σκοπός λειτουργίας του ΚΔΑ είναι η παροχή ευκαιριών στα παιδιά και εφήβους, μέσω εναλλακτικών προτάσεων, να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους προς ουσιαστικό όφελος της ψυχαγωγίας τους, της προσωπικής τους ανάπτυξης, της δημιουργικής τους έκφρασης. Τα βιωματικά αυτά εργαστήρια διαρκούν 2 ώρες και περιλαμβάνουν διεργασίες για θεματικές όπως η συνεργασία, η αποδοχή του  διαφορετικού, τα συναισθήματα κ.α. χρησιμοποιώντας σαν εργαλεία διάφορες μορφές τέχνης (χορό, θέατρο, ζωγραφική, κατασκευές κ.α.). Οι ομάδες χωρίζονται ανά ηλικία και τα εργαστήρια είναι δομημένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε ομάδας.

Πότε ξεκινούν οι ομάδες;

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον φορέα και να ενημερώνονται για τις ομάδες και οι εμψυχωτές θα τους απαντούν για το αν μπορεί το παιδί να μπει σε ομάδα εκείνη τη στιγμή

Πώς γίνεται η εγγραφή;

Οι γονείς επικοινωνούν με το φορέα τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά για να ορίσουν μια συνάντηση με τις εμψυχώτριες των ομάδων και να συμπληρώσουν με τα στοιχεία τους την  αίτηση για την ένταξη των παιδιών στις ομάδες.

Πρέπει να πληρώσω;

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» δεν αποσκοπεί στο να έχει οικονομικό όφελος από τις ομάδες παιδιών. Πληρώνετε ένα πολύ μικρό ποσό για τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τα λειτουργικά έξοδα. 

Μπορώ να φέρω το παιδί μου να δει αν του αρέσει και ύστερα να κάνω την εγγραφή;

Βεβαίως, κατόπιν όμως συνεννόησης με τις εμψυχώτριες των ομάδων.

 Έχεις παιδί 4-6 ετών και θες ένα δημιοργικό δίωρο οι δυο σας?  

Τα εργαστήρια παιδιών 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους είναι μια ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο του γονιού με το παιδί του. Τα εργαστήρια υλοποιούνται 1 Κυριακή το μήνα και οι ημερομηνίες δημοσιεύονται σε εφημερίδες, στην ιστοσελίδα και το facebook της Κίνησης "ΠΡΟΤΑΣΗ". 

Τα εργαστήρια έχουν πάντα μια θεματική πάνω στην οποία θα δουλεύουν βιωματικά γονείς και παιδιά με κοινές και παράλληλες δράσεις. Γονείς και παιδιά παίζουν, συζητούν , ενδυναμώνονται και αποφορτίζονται παίρνοντας κοινά ερεθίσματα για συζήτηση στο σπίτι. 

 

Είσαι γονιός που δεν επαναπαύεσαι αλλά  αναζητάς τρόπους να μάθεις περισσότερα  ώστε να μπορείς να διαχειρίζεσαι  καλύτερα το μεγάλωμα του παιδιού σου;

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» έχει μια μακρόχρονη πορεία στην υποστήριξη του ρόλου των γονέων, στην ποιοτική επικοινωνία και σχέση των μελών της οικογένειας. Ο φορέας παρέχει στους γονείς βιωματικά σεμινάρια σε σχέση με τον γονεϊκό τους ρόλο. Μέσα από την συνεύρεση με άλλους γονείς στα σεμινάρια και τις ομάδες της ΠΡΟΤΑΣΗΣ  επιτυγχάνεται το μοίρασμα αγωνιών, η συσπείρωση σε κοινά προβλήματα και  η ανάληψη πρωτοβουλιών για λύσεις. 

Αν ενδιαφέρεσαι για τα σεμινάρια γονέων μπορείς να καλέσεις στο 2610 451 790 καθημερινά 9:00 - 15:00

Είσαι εκπαιδευτικός με όραμα για το ρόλο σου, τους μαθητές σου, το σχολείο σου? Βλέπεις τους μαθητές σου ως πρόσωπα,  ως προσωπικότητες και θες να τους δώσεις ότι καλύτερο μπορείς μέσα από υγιείς σχέσεις και όρια?

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ»  λειτουργεί την ομάδα εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης όπου τα μέλη μοιράζονται δυσκολίες αλλά και τρόπους αντιμετώπισης αυτών. Θέματα όπως τα όρια, η αυτοεκτίμηση του εκπαιδευτικού αλλά και η διαχείριση του θυμού του μέσα στην τάξη είναι μόνο μερικά από τα θέματα που αναλύονται στην ομάδα. Παράλληλα επεξεργάζεται εκπαιδευτικές ενότητες πάνω στα επίκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί καθώς και μικρά προγράμματα που εφαρμόζονται πρακτικά στην τάξη.  Η ομάδα παρέχει την ασφάλεια στα μέλη της να εκφραστούν, να ενδυναμωθούν και να βρουν τρόπους ώστε ο χρόνος μέσα στην τάξη του σχολείου τους να είναι χρόνος ικανοποίησης.

Πώς μπορώ να συμμετέχω στην ομάδα εκπαιδευτικών;

Αν κάποιος εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται νε συμμετέχει στην ομάδα α) μπορεί να παρακολουθήσει την ομάδα νέων μελών (αυτό όταν το πατάς να οδηγεί στο 3.9) της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» και στη συνέχεια να ενταχθεί στην ομάδα,

β) ή  εφόσον έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάριο εκπαιδευτικών του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις», να κάνει αίτηση μέλους απευθείας στην Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ»  στο τηλ. 2610451790 ή στο mail: protasi@pat.forthnet.gr

γ) Αν κάποιος εκπαιδευτικός θέλει να συνεργαστεί με την ομάδα μπορεί να απευθυνθεί στο παραπάνω τηλέφωνο ή να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail της ομάδας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είσαι  φοιτητής και θες να κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε ένα φορέα που δραστηριοποιείται στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων και την ποιότητα ζωής μέσα από ομαδικές και κοινωνικές δράσεις;  Θες η πρώτη σου επαφή με το εργασιακό περιβάλλον να είναι αυτή που θα αποτελέσει στο μέλλον σημείο αναφοράς  υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος ;

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» μέσα στην μακρόχρονη πορεία της έχει επανειλημμένα προσφέρει ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο πρακτικής άσκησης  φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, των ΑΤΕΙ Πάτρας αλλά και φοιτητών από άλλες χώρες μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής (EVS, AIESEC κλπ). Αυτό αποτελεί μία πάγια τακτική που εφαρμόζει ο φορέας για την ενίσχυση της πολλαπλασιαστικής μεθοδολογίας της πρόληψης.  Μέσα από την πρακτική του ο φοιτητής θα κατανοήσει την φιλοσοφία  για τον άλλο τρόπο ζωής που προτείνει ο φορέας σε συνθήκες σεβασμού και ουσιαστικής υποστήριξης του ρόλου της πρακτικής άσκησης στην εξέλιξη του φοιτητή.                         

Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω την πρακτική μου άσκηση στο φορέα;

Ο φοιτητής που ενδιαφέρεται να κάνει την πρακτική του άσκηση στο φορέα θα χρειαστεί να στείλει ένα e-mail στο protasi@pat.forthnet.gr με τα στοιχεία του (αντικείμενο σπουδών, γιατί επέλεξε την Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» για την πρακτική του άσκηση κτλ.) και το αίτημά του. Το αίτημα θα περάσει από την Επιστημονική Επιτροπή και ο φοιτητής θα λάβει το συντομότερο απάντηση για το αν υπάρχει αντικείμενο πρακτικής άσκησης την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών.

Είσαι κάτοικος της περιοχής Αγίας Σοφίας, Αγίου Αλεξίου και θες να  συνεργαστείς με άτομα και φορείς  για να χτίσουμε  μαζί την γειτονιά που όλοι επιθυμούμε; Αισθάνεσαι ότι έχεις ιδέες και διάθεση να συμμετέχεις στο να γίνει η γειτονιά σου όμορφη, ασφαλής και λειτουργική και δεν ξέρεις τον τρόπο?

Η ομάδα εθελοντών της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», με το όνομα ΔΙΟΔΟΣΣΣ (Δικτύωση, Οργάνωση, Δράση Ομάδας για Συνεργασία, Συμπόρευση, Συνάντηση) (Να πατάς πάνω στο ΔΙΟΔΟΣΣΣ και να σε στέλνει στο 3.3), εργάζεται ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα: «ΕΜΕΙΣ, οι Γείτονες, ξαναχτίζουμε τη σύγχρονη γειτονιά μας, επειδή…. μας αφορά» και αναφέρεται στο χτίσιμο μιας γειτονιάς που θα εξασφαλίζει στους κατοίκους της μια ποιότητα ζωής με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην πολιτισμένη συνύπαρξη. Η ομάδα υλοποιεί τα τελευταία χρόνια την προσπάθεια δημιουργίας  κοινωνικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων, των φορέων της γειτονιάς και της ευρύτερης συνοικίας μας προσεγγίζοντας τους γείτονες και συμπολίτες, τους ευαίσθητους κρίκους της κοινωνικής αλυσίδας.  

Η ομάδα απευθύνεται σε σχολεία,  συλλόγους γονέων, συλλόγους εκπαιδευτικών, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, εκκλησία, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικούς συλλόγους,  χώρους ψυχαγωγίας,  ελεύθερους επαγγελματίες κ.λ.π. αλλά και ιδιώτες που αποτελούν ενεργούς πολίτες ή γνωρίζουν την ιστορία και τα βιώματα της γειτονιάς και πασχίζουν για τη διατήρηση του «νοιαξίματος» και της «συλλογικότητας».

Σκοπός της γνωριμίας αυτής είναι η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και η  ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και την προαγωγή του έργου πρόληψης  της Κίνησης  ΠΡΟΤΑΣΗ. 

Αν ενδιαφέρεσαι και θέλεις να συμμετέχεις στη διαμόρφωση της ποιότητας ζωής της γειτονιάς σου μπορείς να επικοινωνήσεις με την Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά ώστε να ενημερωθείς για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων νέων μελών. Αφού ολοκληρώσεις το σεμινάριο νέων μελών μπορείς να επιλέξεις την ομάδα έργου ΔΙΟΔΟΣΣΣ

Είσαι ενεργός πολίτης και θέλεις να συμμετέχεις στη διαμόρφωση της  ποιότητας ζωής σου; Δεν θέλεις να παραμένεις  θεατής μιας πραγματικότητας που δεν σε ικανοποιεί αλλά θέλεις να αξιοποιήσεις τις προσωπικές και κοινωνικές σου ικανότητες, τις ιδέες σου, την δυναμική σου προς το κοινό όφελος; 

Ο εθελοντισμός αποτελεί τη βάση για την προαγωγή της πρόληψης και της ποιότητας ζωής. Το μοντέλο αυτό έχει δοκιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια από την Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» και έχει αποφέρει τα εξής οφέλη:

ü Η συλλογική προσπάθεια των πολιτών για τα προβλήματα της πόλης βρίσκει έκφραση μέσα στις ομάδες έργου που λειτουργούν στην «ΠΡΟΤΑΣΗ» ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες και ικανότητες των μελών .

ü Ο τρόπος λειτουργίας των ομάδων της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» και οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτές βοηθούν τα μέλη στην προσωπική τους ανάπτυξη και προωθούν στην πράξη τον άλλο τρόπο ζωής.  Τα μέλη μέσα από τη δική τους βιωματική εμπειρία καταφέρνουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν και άλλους ανθρώπους της κοινότητας στην πρόληψη των εξαρτήσεων.

ü Οι δράσεις, οι εκδηλώσεις, οι παρεμβάσεις μέσα από την οργανωμένη μορφή των ομάδων της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην κοινότητα π.χ. Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για νέους, ΣΤΕΚΙ που παρέχει δυνατότητα για επικοινωνία, διασκέδαση και πολιτιστικές δραστηριότητες, ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων στο ρόλο τους κ.λπ.

ü Η έννοια του ενεργού πολίτη αναπτύσσεται μέσα στους κόλπους της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» και δίνει διέξοδο σε ανθρώπους που ανησυχούν και προβληματίζονται για την ποιότητα της ζωής μας.

ü Η βαθιά και πλατιά διείσδυση της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» μέσα από δικτυώσεις με σημαντικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της για απόκτηση περισσότερων γνώσεων, πληροφοριών, εμπειριών, που καθιστούν το κάθε μέλος ενημερωμένο και υπεύθυνο μέλος της κοινότητας

Πως μπορώ να γίνω εθελοντής στην «ΠΡΟΤΑΣΗ»;

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» κάθε χρόνο πραγματοποιεί σεμινάρια νέων μελών ώστε τα άτομα να γνωρίσουν τη φιλοσοφία της πρωτογενούς πρόληψης και του εθελοντισμού, τις ομάδες έργου, τον φορέα, και την φιλοσοφία του και στη συνέχεια να επιλέξουν την ομάδα που θέλουν να ενταχθούν.

Για να συμμετέχετε στα σεμινάρια νέων μελών επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τον φορέα.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι περίπου 20 ώρες και υλοποιείται μια φορά την εβδομάδα απογευματινές ώρες (2½ ώρες τη φορά)  συνήθως από τα τέλη Νοέμβρη ως τα μέσα Φεβρουαρίου περίπου.

Αριθμός μελών: μέχρι 25 άτομα

Τόπος υλοποίησης: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Σαρανταπόρου 20).

Εκπαιδευτές:  Το σεμινάριο συντονίζεται από έμπειρους συντονιστές και μέλη του Δ.Σ. της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» και οι εκπαιδευτές επίσης είναι έμπειρα στελέχη πρόληψης της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» (Γιατροί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εκπαιδευτικοί).

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΕΣ  ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ  ΟΥΣΙΕΣ.

0
0
0
s2sdefault

join

newsletter

contact

calendar

 

15

© 2015 Protasi. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search