ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΚΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΚΙΟΥ

Η Ομάδα ΣΤΕΚΙΟΥ δημιουργήθηκε την περίοδο 2006-2007 με σκοπό την διαμόρφωση του ισόγειου χώρου του κτιρίου της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» και την λειτουργία του ως ΣΤΕΚΙ ερεθισμάτων επικοινωνίας και πολιτισμού, όπως και εκδηλώσεων που προάγουν τη φιλοσοφία της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» στην πρόληψη και τον άλλο τρόπο ζωής που πρεσβεύουν  τα μέλη της.

10 χρόνια από τότε, και με συνεχή παρουσία στο χώρο, τα μέλη της Ομάδας ΣΤΕΚΙΟΥ κάθε χρόνο οραματίζονται, οργανώνουν και υλοποιούν κατά μέσο όρο 8 εκδηλώσεις – δράσεις πρόληψης με μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινότητα. Αυτό ήταν και το μεγάλο στοίχημα της Ομάδας που είχε από την αρχή σαν σύνθημα την φράση «ένα ΣΤΕΚΙ δεν ΣΤΕΚΕΙ από μόνο του..», να φέρει κοντά στην κοινωνία της Πάτρας την φιλοσοφία της ΠΡΟΤΑΣΗΣ. Επίσης, σκοπός της ομάδας είναι να αφουγκράζεται τις εκάστοτε ανάγκες της τοπικής κοινότητας ώστε μέσα στις εκδηλώσεις να συναντιούνται και να απαντώνται ερωτήματα που τίθενται κατά καιρούς από ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών κ.α.

Ο τρόπος που επέλεξε η Ομάδα για να κερδίσει αυτό το στοίχημα, είναι να φιλοξενεί εκδηλώσεις όπως: ομιλίες/παρουσιάσεις, προβολές ταινιών, ανοιχτές συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α., δεν έλειψαν όμως και οι μουσικές βραδιές, τα πάρτι, οι χοροί και τα γλέντια. Όλα αυτά συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί ένα σημείο επαφής μεταξύ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ και των ανθρώπων που επιλέγουν να ζήσουν σε μια «Παράλληλη Ελλάδα» διάγοντας έναν άλλο τρόπο ζωής.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ομάδας ΣΤΕΚΙΟΥ αυτά τα 10 χρόνια, είναι ότι έχουν διαβεί την πόρτα του φιλόξενου χώρου  ως προσκεκλημένοι, δεκάδες σημαντικοί άνθρωποι κυρίως της τοπικής αλλά και ευρύτερης κοινωνίας.

Επιστήμονες και καθηγητές κλάδων όπως η ψυχολογία, η κοινωνιολογία, η βιολογία και τόσων άλλων ειδικοτήτων, αλλά και συγγραφείς και εικαστικοί και άνθρωποι όλων των μορφών έκφρασης της τέχνης, όλοι τους άφησαν με τον τρόπο τους ένα μικρό λιθαράκι στους τοίχους του ΣΤΕΚΙΟΥ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ».

0
0
0
s2sdefault

join

newsletter

contact

calendar

 

15

© 2015 Protasi. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search